Pinned Down

Featuring Patrick Crols

DSC04081web

A Way To Success

Rigs en montages zijn een belangrijk onderdeel in mijn visserij. Zo ook tijdens mijn laatste voorjaarstrip in Frankrijk . Aangezien ik het bewuste water al eens eerder had bevist wist ik perfect waar ik de vissen in het voorjaar kon verwachten. Tijdens het voorjaar kies ik er vaak voor om op de ondiepe zones te vissen omdat hier het water wat sneller opwarmt en hierdoor de vissen er sneller actief zijn.

DSC04165web

Ook op dit water was het niet anders. De bodem van deze ondiepe zone bestaat hoofdzakelijk uit zeer fijne grindzand en is dan ook zeer hard. Dit in combinatie met het ondiepe water zorgt er voor dat het uitermate belangrijk is om je eindmontage mooi plat tegen de bodem te krijgen. Ik besloot dan ook om gebruik te maken van de Avid Carp pindown materialen.

10. Pin Downweb

De leader vervaardig ik van PinDown Unleaded leader in de 45 lb uitvoering. Als loodclip kies ik voor de Avid Carp Flat clips in combinatie met de speed clips zodat ik snel van onderlijn kan wisselen mocht dit nodig zijn. De rig maak ik van het 25 lb sterke Captive Coated rigmateriaal in de kleur weed. Als haak kies ik voor de Avid Carp CRV haak in de maat 6.

Size 4 Avid CRV hooksweb

Deze haak werk ik af met een Aligner Rig Kicker zodat de haak zich mooi richting de onderlip draait. Om er voor te zorgen dat ook de onderlijn mooi vlak tegen de bodem ligt schuif ik nog een paar grote Rig Drops op de onderlijn. Ondanks de koude nachtelijke temperaturen heeft  deze manier van vissen me geen windeieren gelegd. De teller tikte op het einde van de week af op 41 gelande vissen.

DSC04031web

Waarvan er een aantal de 20 kg grens overschreden. Door goed na te denken over hoe je je materialen inzet kun je je visserij naar the next level brengen!

Tight Lines en veel succes!

About The Angler

DSC00991_1200x800

Patrick Crols

Patrick is an international globetrotter, constantly looking for new and exciting locations to target carp. In 2008 he decided to start actively targeting different countries and has since fished in France, Holland, Spain Bulgaria, Morocco, Thailand and Turkey.